Rozhovor na téma poradce na YouTube - Tomáš Flasar

Rozhovor na téma poradce na YouTube - Tomáš Flasar

Proč jste se rozhodl tvořit edukativní obsah na YouTube?

Při schůzkách s klienty jsem si začal uvědomovat, že hodně z nich řeší podobné problémy, ptá se na podobné otázky a mnoho lidem chybí základní znalosti finančního trhu. V dnešní době přemíry informací je totiž velice těžké se orientovat. Proto jsem se rozhodl v roce 2019 vytvořit YT kanál a podcast, s vizí pomoci lidem se lépe orientovat ve světe financí. Postupem času jsem zjistil, že mě to i velice baví. 

Jak Vám tento krok pomohl profesně?

Dlouhodobá tvorba vlastního obsahu mi pomohla vybudovat můj osobní brand. Po čase se mi začali ozývat cizí potencionální klienti z celé republiky, kteří se chtěli potkat na osobní schůzku, a chtěli pomoci s jejich financemi. Spousta mých známých si také začala uvědomovat přidanou hodnotu mé služby. Dnes tvoří přibližně 1/3 mých nových klientů právě lidé, kteří na mě narazili na YT nebo na Spotify.

Co byste doporučil člověku, který chce s YouTube začít?

Jako první krok by si měl opravdu ujasnit vizi, se kterou to celé bude dělat. Měl by to být také člověk, kterého to baví, ne každý zvládne mluvit na kameru a užívat si to. Pokud by to člověku bylo proti srsti, tak to určitě nemá cenu dělat na sílu a raději by si měl najít jiný způsob prezentace. Tvorba obsahu je totiž velice náročná a musí se dělat dlouhodobě. Výsledky se bohužel nedostaví hned, a proto to většina lidí po nějaké době vzdá. Pokud se v tom ale člověk najde a baví ho to, tak to určitě stojí za to!